Prevoditeljska pravila pročitajte ovdje.
Listu najnovijih prijevoda možete pogledati ovdje.
Kako do titla? Pročitajte ovdje.

Autor Tema: Karppi  (Posjeta: 2745 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online bilja

• TDDC
  • Spol: Ženski
  • cica ubica :)
Karppi
« u: Ožujak 06, 2025, 19:04:43 poslijepodne »

„Deadwind“  prati detektivku Sofiju Karpi, koja je u svojim 30-im postala udovica sa dva deteta nakon nesrećnog slučaja u kome je nastradao njen suprug. Karpi se vraća na posao detektiva u odeljenju za ubistva u Helsinškoj policiji gde je zatiče misteriozan slučaj ubistva sredovečne žene Anne Bergdal. Pored  unutrašnje borbe sa teškim gubitnom, brige o dvoje dece, Karpi na samom početku mora da se nosi i sa novim partnerom, detektivom Sakari Nurmijem, koji je tek prebačen iz odeljenja za finansijski kriminal i nema nikakva iskustva sa krvnim deliktima.

Godina: 2018.
Mreža: Yle TV2
Žanr: drama, kriminalistički
Glumci: Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Mimosa Willamo, Noa Tola, Vera Kiiskinen, Ville Myllyrinne

Offline bf1947(1)

• TDDCrew Prevoditelj
  • Razina 3
  • Spol: Muški
  • ובכל זאת זה זז
Odg: Karppi
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2025, 20:18:01 poslijepodne »
Nova serija - finska. S obzirom na iskustva s serijama s finskog područja(Sorjonen) trebala bi biti dobra. Prijevodi nisu moji. Ima ih od svuda, a ima ih i u svakom videu. Našao sam prijevode za 1.sezonu nakon koje stoji opaska -gotovo. A nije. Zasad ih ima tri s najavom za četvrtu. Tko voli skandinavske serije, trebao bi biti na svome. Nisam je gledao, samo sam malo prilagodio titlove. Uživajte!
If two people always agree, one of them is unnecessary