Kako naslov sam veli. Ne zanimaju me iks be em ce niti smart điđimiđe, iptv ako mi treba upalim kroz VLC na PC-ju.
Da me zanimaju "napredna" taslačenja, kupio bih nVidia Shield i zbogom.
Međutim treba mi jedan najobičniji usb media player ukopčan u televiziju ili projektor preko AV/HDMI/VGA, a koji šiba film sa vanjskog USB diska ili stika.
Godina je 2019-ta pa bi taj USB media player trebao moći:
- strimati 1080p ili više, nikako manje
- "prati" x264 i x265 bez problema
- podržavati "našu" kodnu stranicu za titlove da se kvačice vide kako treba, te formate SRT i ASS
- znati čitati bilo kakav vanjski USB uređaj veći od 2TB
Pa sam tražio i tražio, ali ne mogu pronać nijedan da je normalan. Svi imaju neku bubicu.
Dječje bolesti obično nisu rezolucija, ali kad kažu kupci da ne može čitat primjerice western digitalove HDD-e, vrag me odnese. Zašto je većini ograničenje vanjskih diskova još uvijek 2Tb pojma neam nit' me zanima, imam dva eksterna diska sa po 4Tb te molim lijepo. ASS... Aj dobro, to mogu iskonvertirati u SRT, a anime gdje se taj format najčešće rabi ionako gledam na PC-ju pa ako player neće ASS ajmo reć i nije velika katastrofa.
Nekako najpristojniji koji sam uspio pronaći je Sumvision Cyclone Micro 4 Media Player ali niti on nije sve što mi treba (neće x265!):
https://www.amazon.co.uk/Sumvision-Cyclone-Micro-Media-Player/dp/B005EX8XKWVažno da ima miracast... Božsačuvaj.
Dajte ljudi pomagajte.
Ima li tko, zna li tko, za neki USB media player da baš pripada u ovu godinu, a ne prošlo stoljeće?
XBMC ili ništa? Nemojte molim vas. Rekoh već neću. Treba mi điđa za uštekat u TV, USB uređaj u nj i da vrti film ili seriju s titlovima koja je na tome USB disku/stiku bez da se išta ikoga dalje pita, a da radi i u vukojebinama bez interneta.